comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Cu 181 km/h pe Drumul Naţional 2A, în afara localităţii Andrăşeşti

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/09/2013 | Infotrafic

Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

În ziua de 26 septembrie 2013, poliţiştii au acţionat pe arterele rutiere ialomiţene pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv, combaterea infracţiunilor rutiere.

Acţiunile preventiv-reactive au vizat în principal modul în care sunt respectate regulile de circulaţie şi cauzele generatoare de evenimente rutiere.

Poliţiştii au constatat 138 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 22.450 de lei, au reţinut un permis de conducere şi au retras cinci certificate de înmatriculare.

 Exemplificăm:

  • vitezaUn tânăr în vârstă de 32 de ani, din judeţul Buzău a fost surprins de poliţiştii rutieri cu aparatul de supraveghere şi monitorizare a traficului rutier, în timp ce conducea pe Drumul Naţional 2A, în afara localităţii Andrăşeşti, cu o viteză de 181 km/h. Tânărul conducător auto a fost sancţionat contravenţional de către poliţişti cu amendă în valoare de 720 de lei, totodată fiind dispusă şi măsura complementară de reţinere a permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile.
  • Poliţiştii au depistat pe şoselele ialomiţene doi bărbaţi în vârstă de 42 şi 50 de ani, din localităţile Slobozia, respectiv Ciochina, în timp ce se aflau la volanul unor autoturisme, deşi consumaseră băuturi alcoolice. În urma testării alcoolscop, au rezultat valorile de 0,59, respectiv 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior conducătorii auto au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Razii pe raza municipiului Urziceni şi a comunelor arondate

În cursul zilei de  26 septembrie a.c., în intervalul orar 17.00 – 20.30, efectivele Poliţiei Municipiului Urziceni şi Secţiilor Rurale arondate au demarat razii ce a avut drept scop prevenirea criminalităţii stradale, a faptelor comise cu violenţă, prevenirea abaterilor la regimul circulaţiei rutiere, precum şi  a celor de natură judiciară.

În derularea activităţilor fost angrenaţi 92 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi criminalistic dar şi lucrători ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ialomiţa.

Efectivele dispuse în filtrele rutiere instituite au controlat 116 autovehicule şi au legitimat 230 de persoane, 5 dintre acestea, care nu şi-au putut justifica prezenţa în diferite zone, fiind conduse la sediul Poliţiei Municipiului Urziceni.

Totodată, poliţiştii au aplicat 136 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de  peste 35.000 de lei şi au constatat opt infracţiuni, una de natură economico-financiară şi şapte la regimul circulaţiei rutiere. Faţă de doi conducători auto s-a luat şi măsura complementară de reţinere a permisului de conducere, iar în alte trei cazuri au fost retrase certificatele de înmatriculare ale vehiculelor.

 Exemplificări:

  • Un tânăr de 21 de ani, din comuna Axintele a fost depistat de poliţişti pe raza comunei Sălcioara, în timp ce se afla la volanul unui tractor agricol, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.
  • Un alt bărbat de 61 de ani, din comuna Sălcioara a fost depistat în timp ce tracta cu un tractor agricol pe raza localităţii de domiciliu două remorci neînmatriculate sau neînregistrate.
  • Tot pe raza comunei Sălcioara a fost depistat un localnic de 65 de ani în timp ce conducea un tractor agricol neînmatriculat şi fără să posede permis de conducere. Autovehiculul a fost încredinţat celui în cauză de un consătean în vârstă de  73 de ani, care în prezent este cercetat de poliţişti sub acest aspect.
  • Poliţiştii au depistat pe raza municipiului Urziceni un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Bărbuleşti, care deţinea în autoturismul său, un cuţit cu lungimea de 30 cm.

În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale.

  • Doi bărbaţi de 32, respectiv 42 de ani, ambii din comuna Sălcioara, au fost depistaţi în timp ce conduceau pe raza localităţii de domiciliu, două atelaje hipo, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testaţi cu aparatul Drager au rezultat valorile de 0,79, respectiv 1,92 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a celor în cauză, cu amenzi în cuantum de 1.440 de lei.
  • Poliţiştii au sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, un bărbat în vârstă de 55 de ani, din oraşul Căzăneşti, care transporta în autoturismul său trei cazane, pe care intenţiona să le comercializeze. Valoarea amenzii se ridică la suma de 2.000 de lei. Totodată poliţiştii au ridicat în vederea confiscării cele trei cazane.