comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Crimă oribilă. L-a lovit până la moarte, apoi l-a aruncat în fântână

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/09/2013 | Lege si Ordine

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat instanţei de judecată, la data de 10.09.2013, arestarea preventivă a inculpatului SERGHI AUREL (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis solicitarea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în seara de 08/09.09.2013, pe fondul unui conflict spontan şi al consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a lovit în mod repetat cu corp dur şi tăietor despicător victima V.A., în timp ce se aflau în locuinţa acesteia din urmă situată într-o  comună din judeţul Ialomiţa. Ulterior, inculpatul SERGHI AUREL a înfăşurat capul victimei cu o geacă, a legat-o la gât cu o bucată de material textil (basma) şi apoi a  aruncat-o în fântâna dezafectată situată în grădina locuinţei.

Menţionăm că inculpatul (condamnat anterior pentru acelaşi gen de fapte) s-a autodenunţat, conducând anchetatorii la locul unde a ascuns cadavrul.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.