comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Covor asfaltic nou pe DJ 101 U (Fierbinți – Maia)

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/07/2020 | Locale Ialomita

Se lucrează intens la modernizarea drumurilor județene. Sunt 230 de kilometri de drumuri județene în lucru la acest moment, în diferite stadii, altele sunt în procedură de achiziție publică. De asemenea, pentru alți aproximativ 100 de kilometri de drumuri județene s-au făcut demersurile în vederea finanțării în următorul cadru financiar.

Victor Moraru
Victor Moraru

„Este cea mai mare realizare în infrastructura de drumuri din ultimii 40 de ani. Suntem cu finanțările la jumătate aproape, din totalul kilometrilor de drumuri județene pe care îi are județul Ialomița. Din 507 kilometri, astăzi suntem la 230 de kilometri, o performanță rarisimă, spun eu, dacă luăm în calcul că în 30 de ani nu s-au mai turnat covoare de asfalt pe asemenea lungimi niciodată. Este o performanță a actualei administrații, a Consiliului Județean Ialomița, care a avut și abilitatea și curajul și inteligența de a aduce fonduri europene, de a accesa fonduri naționale, de a aloca din bugetul Consiliului Județean bani, iar astăzi să ne mândrim că se asfaltează aproape în toată zona de nord a județului, nord-vest, iar în următoarele luni vom începe și în zona de Sud, pentru că suntem în procedurile de achiziție publică pentru desemnarea câștigătorilor constructorilor care să finalizeze aceste drumuri”, declara președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, pe parcursul unei vizite pe teren la DJ 101 Fierbinți – Maia, efectuată miercuri, 8 iulie.

 

 

La acest moment se efectuează lucrări de întreținere pe o distanță de 5 kilometri, prin turnarea de covor asfaltic, dintre care sunt realizați jumătate. De asemenea, se asfaltează și în interiorul orașului Fierbinți Târg. Ritmul lucrărilor este accelerat, având în vedere faptul că traficul este unul intens în zonă.