comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Coșmar pentru familia unui vânător

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/11/2015 | Lege si Ordine

În data de 04.11.2015 au fost organizate, pe teritoriul județului Ialomița, partide de vânătoare la mistreți pe fondurile de vânătoare de la Cegani și Cabâl, în urma cărora au fost vânați doi porci mistreți.

S-au prelevat probe de la cei doi mistreți și au fost expediate la LSVSA Ialomița în vederea efectuării examenelor de laborator obligatorii în direcția Trichinelozei.

În urma examenului trichineloscopic, unul dintre mistreții vânați a avut rezultat pozitiv, și anume cel de pe fondul de vânătoare de la Cegani. Urmare acestui rezultat pozitiv de trichineloză, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița a luat măsuri de urgența, prin reconstituirea carcasei mistrețului al cărui rezultat a fost pozitiv.

Unul dintre vânătorii care a participat la vânătoarea de la Cegani a consumat, împreună cu familia, carne de mistreț, înainte de primirea rezultatului de laborator, drept pentru care vânătorul a fost sancționat contravențional de către medicul veterinar oficial de la DSVSA Ialomița, în conformitate cu prevederile HG 984/2005.

Toți cei care au consumat carne de mistreț au fost atenționați să se prezinte, de urgență, la medicul de familie și, de asemenea, a fost informată și Direcția de Sănătate Publică Ialomița pentru a fi luați în evidență.

Carcasa reconstituită a mistrețului pozitiv la trichineloză a fost confiscată, pusă sub sechestru și va fi expediată la o unitate de ecarisare în vederea incinerării, sub responsabilitatea AJVPS Ialomița.

Atenționăm populația: NU consumați carne de porc înainte de a se efectua examenul de laborator obligatoriu în direcția Trichinelozei.