15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Numai pentru urgențe: 0243/230280 - Serviciul de permanență al DSP Ialomița
Ziarul Obiectiv Ialomita > Infotrafic > Ialomița: Controale trafic la trecerile la nivel cu calea ferată https://wp.me/p49Kdo-eox

Ialomița: Controale trafic la trecerile la nivel cu calea ferată

De la primele ore ale dimineții, polițiștii ialomițeni desfășoară o acțiune în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru depistarea șoferilor care încalcă regulile de circulație, cu scopul de a preveni astfel producerea unor evenimentelor rutiere.

 

În cursul zilei de astăzi, 17 octombrie a.c., poliţiştii rutieri, cei de ordine publică și transporturi vor desfăşura, timp de mai multe ore, activităţi atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate cu mijloace automate, cât și a celor semnalizate doar cu indicatoare rutiere, pentru creșterea siguranței călătorilor.

Activitatea are ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente.

De asemenea, pe parcursul acțiunii, polițiștii realizează și o inventariere a trecerilor la nivel cu calea ferată, urmând ca riscurile identificate să fie comunicate tuturor factorilor responsabili cu siguranța transporturilor.

Recomandări pentru conducătorii auto privind trecerile la nivel cu cale ferată:

 – se reducă viteza și să oprească în locul de maximă vizibilitate fără a se depăși indicatorul sau marcajul de oprire, să se asigure de pe loc și să continue drumul dacă nu sunt alte pericole;

 – să reducă viteza, să se asigure din mers și să își continue drumul numai dacă barierele sunt ridicate iar luminile roșii stinse;

 – să reducă viteza, să se asigure din mers și să își continue drumul numai dacă semnalul lămpii de culoare albă intermitentă permite trecerea;

 – la calea ferată industrială conducătorii auto să respecte semnalele agentului de cale ferată şi să circule cu atenţie sporită.

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!