comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Controale poliția economică

Polițiștii ialomițeni au aplicat 22 de amenzi a căror valoare depășește 15.000 de lei, în urma unei acțiuni derulată de polițiștii de investigare a criminalității economice.

Polițiștii ialomițeni au organizat și desfășurat în cursul zilei de ieri, 17 noiembrie a.c., o acțiune de verificare a mai multor unități economice, pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală, contrabandă și comerț ilicit.

Pe parcursul derulării activităților au fost verificați 7 agenți economici cu obiect de activitate panificație și mărfuri alimentare de pe raza localităților Slobozia și Amara, iar pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 R privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 12.000 de lei.

În filtrele instituite pe raza județului, polițiștii au verificat 65 de autoutilitare ce transportau mărfuri, fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și 1 sancțiune contravențională pentru nerespectarea H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

De asemenea a fost dispusă măsura complementară de ridicare în vederea confiscării a 122 de pâini, 80 de kg. de fructe și a unei sume de bani ce nu fusese evidențiată pe casa de marcat.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, legalitatea actelor de comerț fiind un obiectiv prioritar al polițiștilor, mai ales în condițiile în care se preconizează o intensificare a activităților comerciale, generată de apropierea specifice lunii decembrie.

Mai multe articole de la obiectiv.net: