comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Controale – operațiuni cu produse cerealiere și de panificație

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/11/2013 | Lege si Ordine

cereale politia controale campPeste 50 de poliţişti de investigare a fraudelor, ordine publică şi rutieri au efectuat controale la 24 de societăţi comerciale, 11 persoane fizice, fiind verificate şi 49 de mijloace de transport.

În ultima săptămână au fost efectuate 35 de controale la societăţi comerciale şi persoane fizice şi verificate 49 de mijloace de transport. Au fost constatate două infracţiuni şi 36 de contravenţii.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii angrenaţi în acţiune au constatat două infracţiuni la Legea nr. 241/2005, privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, 2 persoane fiind cercetate penal, întrucât sunt suspectate de comiterea acestor fapte. Valoarea prejudiciului creat prin săvârşirea infracţiunilor este de 16.500 lei.

De asemenea, în urma neregulilor constatate, poliţiştii au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 la Legea 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi 27 la alte acte normative,  valoarea amenzilor ridicându-se la suma de 29.580 de lei.

 Reamintim că, la data de 1 septembrie a.c., Poliţia Română a demarat, în toată ţara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul panificaţiei. Din dispoziţia chestorului-şef Petre Tobă, sunt efectuate controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, vizate fiind inclusiv zonele în care se exportă cereale.

La activităţi au fost angrenaţi şi specialişti din cadrul Gărzii Financiare, A.N.A.F., Direcţiilor Judeţene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Direcţiilor Judeţene de Sănătate Publică şi Autorităţii Naţionale Pentru Protecţia Consumatorului.

Exemplificăm:

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor cercetează un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Slobozia, administrator al unei societăţi comerciale, sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Cel în cauză este suspectat că în perioada 2012 – 2013 nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii toate operaţiunile comerciale de colectare şi valorificare mărfuri, rezultate din procesul de morărit.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se ridică la suma de 12.500 lei.

 foto: arhivă
Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️