comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Controale ITM cu privire la protecția angajaților în perioadele cu temperaturi ridicate extreme

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/07/2019 | Lege si Ordine

Întrucât în perioada 01 iulie – 13 septembrie 2019, pe teritoriul României se pot manifesta temperaturi extreme, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa comunică faptul că suplimentar tematicilor de control propuse, va urmari in această perioadă, modul de respectare a prevederilor « Ordonanţei de urgenţă nr.99/2000  privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor incadrate în muncă.

În sensul acestei ordonanţe, prin temperaturi extreme ridicate se înţeleg temperaturi exterioare ale aerului, care depăşesc +370 C sau corelate cu condiţii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel.

Administraţia Naţională de Meteorologie are obligaţia de a comunica zonele în care temperatura , respectiv indicele de temperatură-umiditate, atinge pragurile valorice menţionate, precum şi zonele pentru care se prognozează atingerea sau depăşirea acestora.

În conformitate cu prevederile Ordonanţei sus-menţionate , angajatorii sunt obligaţi să ia următoarele măsuri minimale pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber:

●reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice
●asigurarea ventilaţie la locurile de muncă
●alternarea efortului dinamic cu cel static
●alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locurile umbrite, cu curenţi de aer
Pentru menţinerea stării de sănătate a angajaţilor sunt necesare următoarele :
●asigurarea apei minerale adecvate , cate 2-4 litri/persoană/schimb
●asigurarea echipamentului individual de protecţie
●asigurarea de duşuri.
Compartiment Securitate şi Sănătate în Muncă