comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Controale DSVSA – Peste o tonă de carne confiscată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/08/2017 | Lege si Ordine

În perioada 07 – 15.08.2017, consilierii din cadrul DSVSA Ialomița au efectuat acțiunile de control pe domeniul de competență, în baza tematicilor specifice fiind verificate 36 unități ce desfășoară activități de abatorizare, prelucrare lapte, vânzare cu amănuntul, magazine alimentare și unități de alimentație publică.

În urma acestor controale au fost constatate deficienţe în ceea ce privește: modul de întreținere al spațiilor și echipamentelor, condiţiile de igienă în timpul activității de producție, ambalarea, etichetarea și depozitare produselor alimentare, neîndeplinirea condițiilor de funcționare, neefectuarea acțiunilor de combatere a rozătoarelor.

Pentru neconformitățile constatate, în conformitate cu HG 984/2005, actualizată, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale,  în valoare de 12.400 lei și s-a dispus suspendarea activității unei unități de abatorizare bovine și ovine, până la intrarea în legalitate.

De asemenea, ca urmare a controalelor menționate anterior s-a dispus confiscarea unei cantități de 1077 kg carne de vită și porc, nemarcată și neetichetată conform prevederilor legale, aceasta urmând a fi incinerată.

Comunicat de presă: DSVSA – Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa