Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > Ialomița: Controale DSVSA în minivacanța de 1 Mai https://wp.me/p49Kdo-c4J

Ialomița: Controale DSVSA în minivacanța de 1 Mai

În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada minivacanţei de 1 Mai (27.04 – 01.05.2018), consilierii D.S.V.S.A Ialomita au efectuat un număr de 25 controale în unităţi ce desfășoară activități de alimentatie publica de tip restaurant, fast-food, magazin alimentar, inclusiv cele aflate în incinta staţiilor de comercializare a carburanţilor situate pe DN2A Urziceni – Slobozia şi autostrada A2 Bucureşti-Constanţa.

În urma acestor controale au fost constatate deficienţe în ceea ce privește: modul de întreținere al spațiilor și echipamentelor, ambalarea, etichetarea şi depozitarea produselor alimentare. De asemenea, într-o unitate au fost identificate diverse sortimente de produse alimentare de origine animală destinate comercializării care aveau termenul de valabilitate expirat.

Pentru neconformitățile constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenţionale în valoare de 52.800 lei şi s-a dispus ca măsură complementară confiscarea şi neutralizarea în unităţi autorizate a unei cantităţi de 21,97 kg produse alimentare şi 110 buc.baghete congelate.

Comunicat de presă: DSVSA – Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa