livrari la domiciliu

Ialomița: Controale DSVSA. Au fost confiscate 1611,74 kg produse de origine animală

 În scopul verificării respectării normelor de igienă sanitară veterinară în unitățile care produc, depozitează, transportă și valorifică produse de origine animală și nonanimală, exploatații de animale, consilierii din cadrul D.S.V.S.A. Ialomiţa au efectuat, în luna martie 2017, un număr de 120 controale.

Principalele deficienţe întâlnite au fost: neînregistrarea sanitară veterinară a unităților de alimentație publică, nemenținerea lanțului frigorific pentru produsele alimentare de origine animală, nerespectarea legislației în ceea ce privește ambalarea şi etichetarea produselor alimentare, depozitarea și manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea de produse alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă, deficiențe de ordin structural, lipsa documentelor de asigurare a trasabilității, programe de autocontrol neefectuate, raionare necorespunzătoare a produselor alimentare în spațiile de comercializare, neactualizare documente privind starea de sănătate a personalului precum și în ceea ce privește instruirea internă a angajaților privind respectarea normelor de igienă, deținerea și comercializarea de animale vii neidentificate și fără documente sanitare veterinare prevăzute de legislația în vigoare, spații neîntreținute corespunzător din punct de vedere al igienei.

Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, conform                H.G. 984/ 2005 actualizată, în cuantum de 76.220 lei.

Au fost emise 2 ordonanțe de suspendare temporară a activității și o ordonanță de interzicere a activității.

În urma controalelor efectuate au fost confiscate 1611,74 kg produse de origine animală și dirijate către unități de neutralizare autorizate sanitar veterinar în vederea denaturării.

În această perioadă consilierii DSVSA Ialomița au participat la actiuni de control în comun cu reprezentanți ai IPJ Ialomița și IJJ Ialomița în tărguri de animale, în trafic, în bazarul municipal Slobozia și în unități de vânzare cu amănuntul produse congelate. Urmare a acestor controale au fost aplicate un număr de 5 sancțiuni contravenționale în cuantum de 4720 lei și a fost confiscată o cantitate de 155,97 kg pește.