livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Ialomița: Controale DSVSA. 44.95 kg de carne confiscate și neutralizate

În conformitate cu prevederile Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire şi control, în perioada 02. 10. – 17.11. 2017 consilierii din cadrul DSVSA Ialomița au efectuat un număr de 79 controale în unităţi ce desfășoară activități de abatorizare, tranşare şi procesare carne, procesare lapte şi produse din lapte, măcelării, magazine alimentare și unități de alimentație publică.

În urma acestor controale au fost constatate deficienţe în ceea ce privește: modul de întreținere al spațiilor și echipamentelor, condiţiile de igienă, ambalarea, etichetarea, depozitarea produselor alimentare, comercializarea de produse cu termen de valabilitate expirat dar şi comercializarea de carne şi produse din carne rezultate în urma sacrificărilor clandestine a unor animale ce nu au fost supuse examinărilor ante şi post mortem.

Pentru neconformitățile constatate, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenţionale în valoare de 19600 lei şi s-a dispus ca măsură complementară confiscarea şi neutralizarea în unitati autorizate a unei cantităţi de 44.95 kg carne şi produse din carne.

În scopul asigurării protecţiei consumatorilor DSVSA Ialomiţa evidenţiază riscurile la care se expun persoanele care consuma carne şi produse din carne provenite din surse neautorizate şi recomandă ca la momentul achiziţionării să se verifice etichetarea produselor, aceasta însemnând existenţa menţiunilor, indicaţiilor, mărcilor sau denumirilor comerciale, imaginile sau semnele care se referă la un produs alimentar şi care trebuie să figureze pe orice ambalaj.

Comunicat de presă: DSVSA – Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa