15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Lege si Ordine > Ialomița: Controale DSVSA. 44.95 kg de carne confiscate și neutralizate https://wp.me/p49Kdo-b3h
livrari la domiciliulivrari la domiciliu

Ialomița: Controale DSVSA. 44.95 kg de carne confiscate și neutralizate

În conformitate cu prevederile Programului acţiunilor de supraveghere, prevenire şi control, în perioada 02. 10. – 17.11. 2017 consilierii din cadrul DSVSA Ialomița au efectuat un număr de 79 controale în unităţi ce desfășoară activități de abatorizare, tranşare şi procesare carne, procesare lapte şi produse din lapte, măcelării, magazine alimentare și unități de alimentație publică.

În urma acestor controale au fost constatate deficienţe în ceea ce privește: modul de întreținere al spațiilor și echipamentelor, condiţiile de igienă, ambalarea, etichetarea, depozitarea produselor alimentare, comercializarea de produse cu termen de valabilitate expirat dar şi comercializarea de carne şi produse din carne rezultate în urma sacrificărilor clandestine a unor animale ce nu au fost supuse examinărilor ante şi post mortem.

Pentru neconformitățile constatate, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenţionale în valoare de 19600 lei şi s-a dispus ca măsură complementară confiscarea şi neutralizarea în unitati autorizate a unei cantităţi de 44.95 kg carne şi produse din carne.

În scopul asigurării protecţiei consumatorilor DSVSA Ialomiţa evidenţiază riscurile la care se expun persoanele care consuma carne şi produse din carne provenite din surse neautorizate şi recomandă ca la momentul achiziţionării să se verifice etichetarea produselor, aceasta însemnând existenţa menţiunilor, indicaţiilor, mărcilor sau denumirilor comerciale, imaginile sau semnele care se referă la un produs alimentar şi care trebuie să figureze pe orice ambalaj.

Comunicat de presă: DSVSA – Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!