comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Controale ale polițiștilor pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/12/2015 | Lege si Ordine

Pomi de Crăciun, cetină și coroniţe de brad confiscate de de polițiști. 48 de sancțiuni contravenționale aplicate, în urma unor acțiuni desfășurate pentru combaterea delictelor silvice.

brazi craciun confiscatiPoliţişti din toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa au efectuat miercuri, 16 decembrie acțiuni și controale pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori, verificarea legalității transporturilor materialelor lemnoase și verificarea legalității comercializării pomilor de Crăciun în piețe, târguri și oboare.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 41.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, pomi de Crăciun, 23 de kg de cetină de brad şi 340 de coronițe de brad, toate în valoare 3.015 de lei.

Acţivităţile sunt derulate în baza planului de acțiune ,,Sărbători de Iarnă în Siguranță!”, aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă. Poliția Română acționează, la nivel național, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor prin verificarea legalității activităților comerciale desfășurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Exemple:

În urma unui control efectuat la o societate comercială de pe raza municipiului Feteşti, poliţiştii au constatat faptul că administratorul unităţii economice, o femeie de 31 de ani, din localitate, a oferit spre comercializare brazi, fără respectarea dispoziţiilor legale în domeniul comercializării materialului lemnos.

Poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 10.000 şi au aplicat măsura complementară de ridicare în vederea confiscării brazilor oferiţi spre comercializare.