comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Controale ale instituțiilor, în sistem integrat, pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2. Peste 100 de efective vor acționa zilnic

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/07/2020 | Lege si Ordine

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, la nivelul județului Ialomița, se vor desfășura acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări cu noul tip de coronavirus.

Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 03 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști din cadrul I.P.J. Ialomița, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului vor desfășura în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase.

Totodată, se vor efectua verificări și în trafic, fiind vizat atât transportul în comun de persoane cât și respectarea normelor rutiere de către toți participanții la traficul rutier.

După primele activități desfășurate în acest sens, din seara zilei de 3 iulie a.c, la nivelul județului Ialomița au fost  verificate 7 societăți comerciale.

În cadrul activităților au fost legitimate peste 1300 de persoane și au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 25850 de lei.

Acțiunile de acest gen continuă în acest week-end. Peste 100 de efective vor acționa zilnic pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acest tip de misiuni vor fi desfășurate permanent în această perioadă pentru a proteja oamenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

 IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

UPDATE:

 În ultimele 24 de ore au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat 95 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului.

În urma activităților desfășurate ieri, 4 iulie, până în această dimineață, la nivelul județului Ialomița au fost verificate 44 de societăți comerciale, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, în valoare de 2.000 de lei.

Astfel de activități vor avea loc zilnic, în următoarele două săptămâni, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️