Ialomița: Contravenții și infracțiuni constatate de 1 Mai

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

În ultimele 24 de ore, efective ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, împreună cu lucrători din cadrul I.J.J. Ialomiţa şi poliţişti locali, au acţionat în zonele de competenţă pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă şi a altor fapte antisociale, la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop şi pe străzile adiacente unităţilor de alimentaţie publică.

politiaPe timpul desfăşurării activităţilor specifice, au fost constatate 195 contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 61.275 de lei, 13 conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 177 conform OUG 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice şi restul conform altor acte normative.

De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave pe fondul nerespectării vitezei regulamentare de deplasare sau a consumului de băuturi alcoolice, poliţiştii rutieri au acţionat, folosind autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au constatat cele 177 de contravenţii, dintre acestea, 46 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei de deplasare, au reţinut 4 permise de conducere şi retras 15 certificate de înmatriculare.

Totodată în cursul zilei de ieri, poliţiştii au constatat două infracţiuni: una la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi una la regimul armelor şi muniţiilor.

Exemplificăm:

Poliţiştii Secţiei Rurale Coşereni, în baza unui mandat de percheziţie emis de Judecătoria Urziceni, au efectuat ieri, 1 mai a.c., o percheziţie la domiciliul unui bărbat în vârstă de 42 de ani, în comuna Bărcăneşti.

În locuinţa bărbatului, poliţiştii au identificat o puşcă cu aer comprimat ce face parte din categoria armelor neletale supuse autorizării.

Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️