comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Constatări pe linie de arme, explozivi și substanțe periculoase

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/04/2015 | Lege si Ordine

Peste 1.300 de materiale pirotehnice găsite de poliţiştii ialomiţeni în urma unei percheziţii domiciliare. Un pistol de autoapărare confiscat şi o amendă de 8.000 de lei aplicată de poliţişti.

Poliţiştii Secţiei Rurale Jilavele, în baza mandatului emis de Judecătoria Urziceni, au efectuat o percheziţie pe raza comunei Moldoveni, la domiciliul unui bărbat de 48 de ani.

La locuinţa acestuia, poliţiştii au identificat 1.323 de articole pirotehnice categoria I şi categoria a II-a, deţinute fără drept.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului materialelor explozive.

* * *

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cercetează un bărbat de 41 de ani, din municipiul Urziceni sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Cel în cauză, deţinea fără drept un pistol de autoapărare cu proiectil din cauciuc şi muniţie aferentă acestuia, întrucât permisul de port armă eliberat de I.P.J. Ialomiţa avea valabilitatea expirată.

Pistolul şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

* * *

Reprezentantul unei unităţi economice de pe raza comunei Borduşani a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 8.000 de lei pentru nerespectarea normelor privind comercializarea produselor de protecţie a plantelor.

Administratorul unităţii, un tânăr în vârstă de 25 de ani, din comuna Borduşani  a depozitat 70 de litri produse de protecţia plantelor şi 65 de doze material semincer tratat, într-un spaţiu neautorizat.

Foto: arhiva Obiectiv Ialomița