comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Consiliul Județean și-a ales vicepreședinții, din partea PNL și PSD

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/12/2020 | Politica

Cei doi vicepreședinți au fost aleși luni, 28 decembrie, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița, în urma propunerilor făcute din rândul consilierilor nou aleși.

Pentru primul vicepreședinte, PSD l-a propus pe Cătălin Grigore, PNL nu a avut propuneri și nici PRO România. În urma votului exprimat secret, Cătălin Grigore (ex-vicepreședinte în mandatul trecut) a fost ales cu 25 de voturi pentru, Pro România neparticipând la vot.

Catalin Grigore

„Mulțumesc încă o dată pentru încredere. Mulțumesc în primul rând domnului președinte al PSD pentru încrederea din cadrul organizației, dar și ca președinte al Consiliului Județean. Vă asigur că jurământul depus în 20 octombrie, în calitate de consilier județean, mă va călăuzi în întreaga mea activitate și că interesul ialomițenilor este singurul gând care consider că este important să îl avem în vedere cu toții în acest mandat. Vă puteți baza, fiecare dintre dumneavoastră, pe activitatea mea, așa cum cred, sper, că ați făcut-o și în mandatul anterior. Vă mulțumesc”, a declarat vicepreședintele Cătălin Grigore.

Pentru cel de-al doilea vicepreședinte, au existat două propuneri: din partea PNL a fost nominalizat Alexandru Dinu, PSD nu a avut propuneri, iar Pro România a făcut o nominalizare „de fațadă”, propunându-l pe Vlad Alexandru Nițescu și nu pe Victor Moraru, așa cum mulți se așteptau.

În urma numărării voturilor, Alexandru Dinu a fost ales cu 23 de voturi pentru, Nițescu Vlad Alexandru obținând 7 voturi. Trebuie spus că un vot pentru candidatul Pro România a fost dat din greșeală chiar de un consilier PNL, care nu a avut ochelarii la dumnealui și a pus ștampila pe un Alexandru, dar nu pe liberalul Dinu. Deși a încercat să-și repare greșeala, regulamentul nu i-a permis.

Alexandru Dinu„Mulțumesc colegilor liberali pentru nominalizare, mulțumesc colegilor din Consiliului Județean care mi-au acordat încrederea de a deveni vicepreședintele acestui Consiliu. Sunt un om participativ și nu voi face rabat de la nicio sarcină care îmi va fi atribuită. Vă mulțumesc”, a afirmat și vicepreședintele nou ales, Dinu Alexandru.

Alexandru Dinu a fost primarul comunei Mihail Kogălniceanu timp de foarte mulți ani, la aceste alegeri pierzând inexplicabil fotoliul de primar în favoarea candidatului PSD.

În Consiliul Județean, ca de altfel și în cazul Primăriei municipiului Slobozia, liberalii au „dat mâna” cu social-democrații pentru ca proiectele să poată avea o finalitate, Pro România neavând altă soluție decât să rămână în opoziție în ambele administrații.

Gigi Petre, reprezentantul Pro România, susținea, oarecum ironic, că decizia de a nu participa la vot pentru alegerea primului vicepreședinte a fost luată în ideea ca PSD și PNL „să poată să-și verifice majoritatea” și pentru a „nu crea perturbări” din acest punct de vedere.

Pe de altă parte, preciza acesta, deși nu are nimic personal cu cei propuși, „se bucură” de faptul că „s-a refăcut USL-ul”.

Gigi Petre„Viața în Consiliul Județean va dura patru ani. Sper ca dumneavoastră, în calitatea pe care o aveți, să nu vă întâlniți cu abțineri pe toate proiectele de hotărâri, cum a fost în mandatul trecut, probabil și acesta fiind un criteriu pentru care ați refăcut USL-ul. Suntem dispuși să facem o opoziție constructivă. (…) În condițiile astea, ținând cont și de semnalul primit de la electorat, și într-un spirit democratic, că trebuie să aducem fețe noi în politică și administrație, propunerea noastră pentru vicepreședinte este Vlad Nițescu”, spunea Gigi Petre.

În replică, președintele Consiliului Județean Ialomița a răspuns că USL-ul a fost refăcut de electorat, care a ales ca PSD să aibă 15 mandate, PNL 10, iar Pro România 6.