comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Concursul de șah – CUPA SATORI – ediția a doua

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/10/2014 | Locale Ialomita, SPORT

Sâmbătă, 27 septembrie, la Clubul Sportiv Satori din Slobozia, s-a desfășurat cea de-a doua ediţie a concursului de şah “CUPA SATORI”.

La concurs s-au prezentat copii din mai multe localităţi din judeţul Ialomița, precum: municipiul Slobozia – Clubul Satori- instructor Nițu Daniel, municipiul Feteşti – Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu”- instructor profesor Mirea Marian şi profesor Bulgaru Corneliu, localităţile Borduşani şi Cegani – Liceul Tehnologic Borduşani – instructor profesor Tun Mihai, localitatea Vlădeni – Liceul Tehnologic Vlădeni – profesor Gheorghe Natalia şi localitatea Scânteia – Liceul Tehnologic Scânteia – profesor Cioran Ion, totalul participanţilor la concurs fiind de 42 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Arbitrajul a fost asigurat de Maestrul de şah Radu Constantin, care la finalul concursului s-a arătat foarte încântat de organizarea acestei competiţii și de numărul mare de participanţi.

“A fost o competiţie reuşită la care au participat 42 de copii pe 4 categorii de vârstă: 6 – 8 ani, 9 – 10 ani, 11 – 12 ani, 13 – 14 ani şi care, datorită faptului că se antrenează într-un cadru organizat, cu profesori şi instructori de şah, în cluburi, cum e Clubul Satori, unde copiii sunt antrenaţi de domnul instructor de şah Niţu Daniel, sau în şcoli, cum este cea de la Borduşani, unde copiii sunt antrenaţi de domnul profesor Tun Mihai, care de 7 ani organizează concursul de şah “Sima Leonard” şi care de curând a reuşit să obţină o catedră de şah pentru 5 clase de a III-a şi a IV-a, se simte o creştere a nivelului lor de pregătire, ceea ce nu poate decât să ne bucure”, ne-a declarat Maestrul de şah Radu Constantin.

Astfel că, după câteva ore de concentrare a participanţilor şi emoţii resimţite mai mult de părinţii copiilor prezenţi, s-au anunţat şi rezultatele conform punctajului obţinut de fiecare copil în parte.

La grupa de vârstă 6 – 8 ani: locul I a fost obţinut de Negru Alexandru, de la Clubul SATORI din Slobozia; locul II – Dima Ioan Radu, de la Clubul SATORI din Slobozia şi Celea Andreea, de la Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” din Feteşti; locul III – Poleacu Ioan Alexandru, de la Clubul SATORI din Slobozia; Mențiune – Vulpe David Alexandru, de la Clubul SATORI din Slobozia şi Tudor Sebastian, de la Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” din Feteşti; Menţiune Specială – Chesaru Ioan Constantin şi Costache Maria, ambii de la Clubul SATORI din Slobozia.

La grupa de vârstă 9 -10 ani: locul I – Crăcănatu Iulian, de la Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” din Feteşti; locul II – Drăghici Cezar, de la Clubul SATORI din Slobozia; locul III – Bobu Ştefan Valentin, de la Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” din Feteşti; nu au fost acordate menţiuni.

La grupa de vârstă 11-12 ani: locul I – Ionescu Dan, de la Clubul SATORI din Slobozia și Cojocaru George, de la Clubul SATORI din Slobozia; locul II – Pâslaru Andreea, de la Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” din Feteşti; locul III – Marian Ştefan, de la Liceul Tehnologic Borduşani; Menţiune – Popa Gabriel şi Zărnescu Constantin, de la Liceul Tehnologic din Vlădeni.
La categoria 13 -14 ani: locul I – Ciorănescu Virgil, de la Clubul SATORI din Slobozia; locul II – Ovreiu Auraş, de la Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” din Feteşti, Neagu Mihai, de la Liceul Tehnologic Scânteia, Roşca Alexandru, de la Liceul Tehnologic Scânteia şi Rădulescu Gabriel, de la Liceul Tehnologic Borduşani; locul III- Ichim Andrei, de la Liceul Tehnologic Borduşani. La această categorie de vârstă nu au fost acordate mențiuni.

De remarcat este faptul că secţia de şah a Clubului Satori, coordonată de instructor Niţu Daniel, deşi deschisă relativ de puțin timp, în urma cu 7 luni, pe data de 22 februarie 2014, a avut copii care s-au calificat în primele trei locuri, la toate categoriile de vârstă, obţinând locul I, mai puțin la categoria 9 -10 ani, unde Drăghici Cezar a obţinut locul al II- lea, la jumătate de punct faţă de ocupantul locului I, Crăcănatu Iulian de la Şcoala gimnazială “Aurel Vlaicu” din Feteşti.

O surpriză plăcută şi inedită a fost premierea profesorilor coordonatori ai copiilor participanţi, prin acordarea de plachete inscripţionate, pentru contribuţia adusă în promovarea şahului ialomiţean.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️