comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Combaterea delictelor silvice

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/09/2017 | Locale Ialomita

Poliţişti din cadrul Serviciului Județean Transporturi Ialomița au desfășurat activități pe raza de competenţă, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din silvicultură.

 Astfel, luni, 18 septembrie, în urma controalelor efectuate, polițiștii au identificat într-un vagon aflat staționat pe calea ferată, cantitatea de 34,5 m3 material lemnos din speciile fag și carpen, ce aparținea unei societăți comerciale de profil, fără documente care să ateste îndeplinirea condițiilor cu privire la legalitatea provenienței acesteia.

Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, fiind ridicată în vederea confiscării întreaga cantitate de material lemnos, în valoare de 4.000 lei, care a fost dată în custodia Ocolului Silvic Fetești.

La activitățile derulate, alături de polițiști, au participat reprezentanți ai Gărzii Forestiere, dar și cei ai Ocolului Silvic.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA