Ialomița: COD ROŞU de vreme severă!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Astăzi, 29 ianuarie, în intervalul orar 15.00 – 22.00, va intra în vigoare o avertizare COD ROŞU de vreme severă.  Toate drumurile naționale și județene închise!

cod rosu

În conformitate cu avertizarea meteorologică emisă de A.N.M., şi în judeţul Ialomiţa, vor fi rafale ale vântului de peste 85 km/h, va ninge abundent, iar ninsoarea va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea va fi redusă, spre zero.

Gruparea Operativă pentru Situaţii de Urgenţă va fi compusă începând de la intrarea în vigoare a codului roşu, numai din factori de decizie de la nivelul fiecărei autorităţi din componenţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Domnul prefect, în calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, suplimentarea cu un număr de trei utilaje tip freză, pentru asigurarea urgenţelor pe drumurile judeţene şi comunale.

La această oră poliţiştii au închis temporar circulaţia pe toate tronsoanele de drumuri naţionale şi judeţene.

Poliţiştii rutieri atenţionează conducătorii de autovehicule să nu părăsească localităţile şi să se conformeze indicaţiilor echipajelor de poliţie care acţionează în filtre, pe drumurile din judeţ.

Prin nerespectarea restricţiilor temporare de circulaţie, conducătorii auto pun în pericol propria siguranţă, dar şi siguranţa celor pe care îi transportă şi îngreunează intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Îi atenţionăm pe conducătorii auto că nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie instituite pe un anumit segment de drum public constituie contravenţie şi se sancţionează cu reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 60 de zile şi cu amendă de la 6 la 8 puncte (de la 420 la 560 de lei).

Orice situaţie de risc trebuie anunţată de îndată la numărul de urgenţă 112, pentru ca forţele autorizate să intervină să poată acţiona în cel mai scurt timp.