comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Cercetați pentru furt calificat. Produse contrafăcute

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/03/2019 | Lege si Ordine

Doi tineri de 24 și 28 de ani, din comuna Bordușani, au fost surprinși în flagrant de către polițiști, după ce ar fi sustras 400 de kg de legume, de pe un teren agricol aparținând unei societăți comerciale din aceeași comună.

Marți, 05 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stelnica, în timp ce se aflau în executarea atribuţiilor de serviciu, au surprins în flagrant două persoane, în timp încercau să sustragă legume, pe care le transportau cu ajutorul unui atelaj hipo, de pe un teren agricol ce aparține unei societăți comerciale.

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite, doi tineri de 24 și 28 de ani, din comuna Bordușani, ar fi sustras 400 de kg de morcovi, pe care le transportau cu ajutorul unui atelaj hipo, moment în care au fost depistați de polițiști.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat reprezentanților societății prejudiciate.

Cei în cauză sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate, în vederea probării întregii activități infracționale.

Poliţiştii Secției Rurale Ion Roată au luat măsura reţinerii faţă de un tânăr de 22 de ani, din comuna Alexeni. Acesta ar fi sustras mai multe bunuri și bijuterii dintr-o locuință de pe raza comunei de domiciliu, prejudiciul fiind de aproximativ 1.500 de lei.

În fapt, în noaptea de 15/ 16 februarie a.c., tânărul ar fi pătruns în locuința unui femei de 45 de ani, din comuna Alexeni, de unde ar fi sustras bijuterii în valoare de aproximativ 1.500 de lei, precum și alte bunuri.

Poliţiştii au demarat de îndată cercetările reuşind identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, un tânăr de 22 de ani, din aceeași localitate.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate și predat părții vătămate.

Tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, fiind prezentat parchetului cu propunere de arestare preventivă. Propunerea a fost însușită, instanța dispunând arestarea preventivă a tânărului pe o perioadă de 30 de zile, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a persoanei bănuite.

Produse contrafăcute, confiscate de către polițiști

Marți, 05 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Platonești au efectuat controale la agenți economici de pe raza de competență, pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul protecției mărcilor și indicațiilor geografice.

 Astfel, pe parcursul activităților desfășurate, polițiștii au identificat, pe raza comunei Mihail Kogălniceanu, o femeie de 48 de ani, administrator al unei societăți comerciale, care deținea articole de îmbrăcăminte ce erau destinate comercializării și care purtau însemnele unor mărci înregistrate.

Întrucât produsele erau susceptibile a fi contrafăcute, poliţiştii le-au indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Legii 84/1998 privind protecția mărcilor și indicațiilor geografice.