comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Căutat de polițiști pentru înșelăciune prin metoda „șmen”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/05/2019 | Lege si Ordine

Înşelăciunea prin  metoda “șmen” presupune solicitarea schimbării unor sume mari de bani de către suspecți la diverse instituții, magazine sau chiar pe stradă. În momentul în care banii sunt predați, escrocul sustrage o parte din bani și îi ascunde, continuând să țină victima de vorbă, pentru ca aceasta să nu descopere că suma de bani nu mai este aceeași ca la început.

Polițiștii ialomițeni fac cercetări în vederea identificării unui bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune prin această metodă.

Polițiștii din Țăndărei au fost sesizați ieri, 28 mai, că o persoană necunoscută a solicitat unei gestionare a unui magazin să îi schimbe 300 de lei în bancnote cu valori mai mici de 5 și 10 lei.

Gestionara a fost de acord, iar după ce a făcut schimbul de bani, persoana bănuită a spus că dorește bancnote cu valori mai mari, iar când i-a înapoiat banii a sustras din aceștia 170 de lei.

În scopul prevenirii infracțiunilor de înșelăciune prin metoda “șmen”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița recomandă cetățenilor, dar mai ales angajaţilor societăţilor comerciale să fie foarte atenţi în momentul în care primesc de la clienţi bancnote mari pentru a fi schimbate în altele mai mici sau pentru a achita diferite produse.

Aşa-zişii clienţi profită de orice moment de neatenţie pentru a sustrage din banii primiţi rest, unii dintre ei răzgândindu-se chiar şi în ceea ce priveşte cumpărarea produselor respective.

În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (numărul lor, vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.

Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre persoane bănuite sau victime ale unor astfel de infracţiuni!

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA