comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Carantină zonală în comuna Sf. Gheorghe

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/02/2021 | Locale Ialomita

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a emis miercuri seară, 17 februarie, hotărârea nr. 29 prin care propune instituirea măsurii de carantină zonală, pentru 14 zile, în comuna Sfântu Gheorghe.

Potrivit documentului, carantina se instituie începând cu data de 19 februarie, ora 00.00.

Astfel, este strict interzisă intrarea/ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice pe drumurile naționale, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine întemeiate, pe baza declarației pe propria răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

De asemenea, în intervalul 05.00 – 23.00, în interiorul zonei menționate se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, exceptând deplasarea în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor, deplasările scurte în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică individuală, deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină, deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat, deplasarea pentru realizarea de activități agricole, deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare, îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate, eliberarea de documente de identitate sau pentru obținerea unor drepturi, participarea la programe sau proceduri de tratament, pentru achiziția, service-ul efectuarea ITP-ului sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu, alte motive justificate, precum îngrijirea copiilor, membrilor de familie, îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori deces al unui membru de familie, servicii de îngrijire personală, revenirea la domiciliu din călătorii, participarea la activități religioase.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Pentru deplasările în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Rata incidenței cumulative a cazurilor COVID19 la 1000 de locuitori, pentru perioada 4 februarie – 17 februarie, arată că în comuna Sf. Gheorghe rata de îmbolnăvire este de 6,62, cu 12 cazuri de COVID-19.

Mai multe detalii, în Hotărârea CJSU Ialomița din 29/17.02.2021.

Model declarație și model adeverință angajator pentru localitate carantinată