comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Carantina de noapte a fost instituită în mai multe localități

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/10/2021 | Locale Ialomita

Pentru mai multe localități din județul Ialomița, care au o incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de COVID-19 mai mare de 6 la mia de locuitori a fost impusă ori carantina zonală, ori carantina de noapte, dar și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise.

Miercuri, 6 octombrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a adoptat mai multe hotărâri, în funcție de contextul epidemiologic înregistrat în anumite localități.

De exemplu, în comunele Manasia, Munteni-Buzău și Moldoveni, unde incidența cumulată la 14 zile a depășit pragul de 6 cazuri/1000 de locuitori, în scopul prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor și neinstituirii măsurii de carantină totală, cum a fost cazul altor localități, s-a instituit măsura carantinei de noapte, în intervalul orar 20.00 – 5.00.

Excepțiile de la această măsură sunt: deplasările în interes profesional, pentru asistență medicală, achiziția de medicamente, deplasările din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, decesul unui membru al familiei, dar și dacă persoanele sunt vaccinate cu schema completă și au trecut 10 zile de atunci sau au trecut prin boală (interval 15 – 180 de zile de la infectare) și care fac dovada prin intermediul certificatului digital.

Nu în ultimul rând, în multe clase aparținând unităților de învățământ au fost suspendate cursurile și activitățile didactice cu prezență fizică, exemple fiind în Reviga, Gârbovi, Borănești, Ciochina, Bărbulești, Albești, Miloșești, Movilița, dar și în multe altele, ținând cont de faptul că, la data de 7 octombrie, 51 de clase, din zeci de localități, se aflau în scenariul galben.

Reamintim faptul că în comunele Axintele și Rădulești, dar și în orașul Amara a fost instituită carantina totală, iar municipiul Slobozia se află în carantină de noapte.

În județul Ialomița, rata incidenței cumulative a COVID 19 la 1000 de locuitori, la data de 7 octombrie, era de 4,61, cu 1.308 cazuri de infectare.

În scenariul roșu se aflau 8 localități, pe prima poziție aflându-se comuna Axintele, cu 47 de cazuri și o rată a incidenței de 21,35 la mia de locuitori, urmată de Moldoveni, cu 11 cazuri și o rată de 11 la mia de locuitori, Adâncata cu 20 de cazuri și o rată de 8,75, municipiul Slobozia cu 431 de cazuri și o rată a incidenței de 8,42, orașul Amara cu 63 de cazuri și o rată de 7,93, comuna Drăgoești cu 7 cazuri și rata de 7,85, Munteni Buzău cu 23 de cazuri și o rată de 7.04 și municipiul Urziceni cu 100 de cazuri și o rată de 6,08 cazuri la mia de locuitori.

De asemenea, în comuna Manasia rata de incidență a scăzut ușor sub 6 (5.99), iar comuna Bucu, municipiul Fetești, comuna Ciulnița și orașul Fierbinți Târg se apropie cu pași repezi spre 6.

 

 

 

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️