comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Campionatul Național de Fotbal al Fermierilor. Rezultatele primei etape de la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/02/2020 | Locale Ialomita, SPORT

Marți, 18 februarie, s-a desfășurat, la Slobozia, la Clubul Sportiv municipal Unirea, prima etapă a Campionatului Național de Fotbal al Fermierilor, un eveniment sportiv dedicat amatorilor, organizat de Asociația Producătorilor de Porumb din România.

Meciurile s-au desfășurat în aer liber, pe teren de fotbal cu iarbă artificială, între fermierii care sunt membri ai Asociației Producătorilor de Porumb. Fiecare echipă a fost formată din cinci jucători, un portar și maxim trei rezerve. Astfel de meciuri se vor desfășura în luna martie și la Iași, Timișoara, Brăila, iar finala va fi la Constanța, în perioada 29 – 30 mai.

Alina Cretu
Alina Cretu

„Este un eveniment care a avut la bază un mic proiect al unui grup de fermieri din județul Ialomița și care, pe parcursul ultimelor luni, atunci când a luat cu adevărat naștere Campionatul de Fotbal al Fermierilor, ne-am gândit că ar fi bine să fie la nivel național. Avem patru etape, iar astăzi a fost prima etapă. Acest campionat vrea să arate o altă față a agriculturii. Vrea să arate că fermierii lucrează împreună, pun pasiune în ceea ce fac, au, bineînțeles, și un spirit de competitivitate, dar mai ales se implică cu adevărat în comunitățile din care fac parte. Veți vedea pe parcursul zilei nu doar fermierii care s-au implicat în acest campionat, ci și reprezentanți ai ONG-urilor pe care fermierii din România le susțin și în fiecare etapă vom avea ocazia să discutăm cu acești oameni, fie că vorbim de copii din diferite echipe sportive, handbal, fotbal, volei, tenis, inclusiv echipa de handbal a Sloboziei este susținută puternic de fermierii APPR și le mulțumim foarte mult. Și pentru inițiativă și pentru faptul că se implică cu adevărat în comunitățile locale din care fac parte și asta spune mult despre agricultorii din România”, ne-a declarat Alina Crețu, director executiv al APPR.

În fiecare zonă vor fi opt echipe și se vor juca 6 meciuri, arbitrate de un arbitru profesionist.

Menționăm faptul că în debutul evenimentului de la Slobozia cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria fostului ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeș, care a încetat din viață pe 14 februarie.

Așadar, primele meciuri s-au jucat la Slobozia, între echipele Spartanii și Elsit, Ialomița și AgroChirnogi, AgroRacman și Maria Group și Orezu cu Sopema. Reprizele au durat 15 minute fiecare, iar efortul jucătorilor a fost răsplătit.

În prima etapă, au fost obținute următoarele rezultate: Spartanii și Elsit – 2-1, Ialomița și AgroChirnogi – 2-2 la finalul meciului, iar după loviturile de departajare AgroChirnogi a reușit să se califice,  AgroRacman și Maria Group: 11-1 și Orezu cu Sopema: 6-1.

Învingătorii din cele patru meciuri și-au disputat, din nou, locul pentru calificarea în finală.

Meciurile s-au jucat între câștigătoarele primei etape: Elsit cu AgroChirnogi și Maria Group cu Sopema.

Rezultatele au fost dureroase pentru ialomițeni, Elsit cu AgroChirnogi 7 -1  și Maria Group cu Sopema: 0-8. Așadar, finalistele sunt: Maria Group și AgroChirnogi din județul Călărași.

Chiar dacă au pierdut în final, s-a văzut că fermierii din Ialomița se pricep și la sport și la agricultură. Toată lumea a apreciat efortul jucătorilor de la echipele ialomițene, care în prima etapă au fost mult mai buni, dar și fair-play-ul de care au dat dovadă. Aceștia au primit diplome, medalii și multe mulțumiri.

La meciuri au asistat noul președinte al APPR, Nicolae Sitaru, vicepreședintele APPR Arnaud Perrein, președintele ACCPT Ialomița, Costin Telehuz, dar și alți reprezentanți ai fermierilor.

Premiile ce pot fi câștigate în finală sunt 9 bilete la unul dintre meciurile Euro 2020 din București (Austria vs Play-off Winner D – Group C – Match Day 1 – EUFA Euro 2020). Vor exista și 4 premii sub formă de trofeu pentru Cupa Campionatul Național de Fotbal al Fermierilor, Golgheterul Campionatului, Veteranul competiției și Cel mai bun portar.

Citește și: Slobozia: Combaterea dăunătorilor în cultura porumbului, o temă de interes pentru agricultori