comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Campanie de conștientizare a importanței vaccinării

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/07/2017 | Locale Ialomita

În contextul epidemiei de rujeolă declarată la nivel național și refuzului unor părinți de a-și vaccina copiii, la nivelul județului Ialomița s-a constituit o echipă formată din reprezentanți ai Prefecturii, Consiliului Județean și Direcției de Sănătate Publică, la solicitarea Guvernului României, în vederea îmbunătățirii ratei de vaccinare a populației.

Rata de vaccinare a populației este în județul Ialomița de 70,7% a anunțat vineri, 28 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Cătălin Grigore.

catalin grigore
Cătălin Grigore

„Avem câteva provocări în anumite localități, care au fost identificate ca fiind potențiale ca și factori de risc, și încercăm cu sprijinul autorităților locale, printr-o mobilizare în ceea ce privește canalele de comunicare, mai ales în zonele cu populație preponderent de etnie romă, să îi aducem și să îi facem să înțeleagă că vaccinarea este extrem de importantă. (…) În județul Ialomița am stabilit că 18 localități au un minim factor de risc, astfel că vor fi permanent monitorizate. Au fost identificați copiii care sunt sau nu sunt înscriși la medicul de familie (neînscriși aproximativ 150 de copii). Din urban, menționăm Țăndărei, Fetești, Urziceni, Slobozia, cu cartierele Bora și Slobozia Nouă, apoi Căzănești, Andrășești, Borănești, Bărbulești, Bărcănești…”, spunea acesta.

În județul Ialomița, de la începutul anului, au fost semnalate 12 cazuri de rujeolă.

„Există dozele de vaccin necesare. În acest moment, provocarea rămâne conștientizarea importanței vaccinării”, a precizat Cătălin Grigore.

Totodată, președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, a făcut apel la autoritățile locale, dar și la reprezentanții instituțiilor implicate în acest program, să răspundă mult mai prompt unor astfel de situații, făcând referire în special la o ședință organizată de Consiliul Județean pe această temă, la care mulți au lipsit.

„Este foarte important ca acești copii să fie vaccinați. Îmi doresc ca timpul de reacție al instituțiilor și autorităților publice să fie cât mai scurt. Îmi propun săptămâna viitoare o nouă întâlnire cu colegii primari, pentru a stabili care sunt etapele și pașii de parcurs pentru ca acest proiect să-și atingă obiectivele”, a subliniat Victor Moraru.