comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Bursa locurilor de muncă – peste 370 de persoane au fost selectate în vederea angajării

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/04/2015 | Locuri de munca

Vineri, 24 aprilie, la nivel naţional, s-a desfăşurat Bursa Generală a Locurilor de Muncă, acţiune  organizată  de  Agenţia  Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Acest eveniment a fost organizat la nivelul judeţului Ialomiţa de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă,  la Centrul Cultural UNESCO “Ionel Perlea”din Slobozia.

La nivelul judeţului, până la data desfăşurării  bursei, au fost contactați 360 agenţi economici în vederea participării la această acţiune. Dintre aceştia au participat 68 agenţi economici care au oferit 296 locuri de muncă.

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă prezente la această acţiune a fost de  547, din care  372 au fost selectate în vederea încadrării în muncă.

În acest context, a avut loc și o întâlnire a consilierilor AJOFM și a reprezentanților autorităților locale cu elevii de liceu din anii terminali în vederea consilierii profesionale, având în vedere că acesta a fost primul pas al elevilor la un târg de joburi.

„A devenit o tradiție ca, în fiecare primăvară, AJOFM să organizeze Bursa locurilor de muncă. Colegii noștri au desfășurat activități în teren pentru depistarea locurilor de muncă vacante, ba chiar am inițiat o campanie în acest sens. În urma acestor activități, noi am reușit să contactăm în jur de 300 de angajatori, fie agenți economici, fie instituții publice, care au oferit în jur de 317 locuri. Această acțiune a fost desfășurată și la Fetești și Urziceni, pentru că nu avea rost să aducem angajatorii din zona lor până aici. (…) Majoritatea locurilor de muncă oferite au fost în zona de servicii, începând de la coafură și până la reparații electrocasnice, dar am observat că au apărut multe locuri de muncă și pe inginerie, ceea ce înseamnă că este nevoie de ingineri și că se dezvoltă capacități existente. Este un lucru bun, doar că avem un gust amar, după ce am observat că doar 7 persoane cu studii superioare s-au înscris la această bursă, ceea ce înseamnă că aceste persoane bine pregătite din multe puncte de vedere migrează din județul nostru”, afirma Georgian Mocănescu, directorul AJOFM Ialomița.

La Bursă a participat și un grup de 10 persoane private de libertate din Penitenciarul Slobozia.

„Obţinerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reinserţie socială a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate. Experienţa ne demonstrează că o modalitate eficientă de a fixa cunoştinţele teoretice acumulate pe perioada detenţiei o reprezintă punerea în aplicare a informaţiilor asimilate prin exersarea relaţionării directe cu angajatorii şi participarea efectivă la bursa locurilor de muncă. Scopul activităţii este acela de promovare în rândul deţinuţilor calificaţi într-o meserie, a ofertelor locurilor de muncă vacante puse la dispoziţie de către operatorii economici, în vederea creşterii şanselor de angajare a acestora după liberare. Penitenciarul Slobozia este o prezenţă constantă la activităţile organizate de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa, urmărindu-se astfel sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate”, a precizat Subcomisar de penitenciare Maria Obrejan.

Tot cu această ocazie, pentru o mai bună promovare a Ofertei educaţionale ANP 2015, au fost prezentate posibilităţile de şcolarizare ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu accent pe oportunităţile oferite, condiţiile de înscriere, admitere, studiu şi viitoarele locuri de muncă în sistemul penitenciar.