comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Brazi și minioni, confiscați de polițiști

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/12/2015 | Lege si Ordine

Ialomița: Pieţele, târgurile şi societăţile comerciale, verificate de poliţişti

Ieri, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au constatat 4 infracţiuni, au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 48.000 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de aproape 10.000 de lei. Activitățile au avut loc în cadrul acţiunii naţionale ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, care urmăreşte protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

La data de 8 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii ialomiţeni au acționat în complexele comerciale, precum şi în pieţele şi târgurile de pe raza judeţului, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale referitoare la comercializarea produselor de larg consum.

Astfel, în urma activităţilor de verificare şi control, au fost constatate 4 infracţiuni, dintre care o faptă de evaziune fiscală şi trei de infracţiuni de contrafacere.

De asemenea, pentru neregulile constatate la agenţii economici verificaţi, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 48.000 de lei şi au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de aproape 10.000 de lei (63 de kg de carne, jucării, brazi, încălţăminte, obiecte ornamentale).

Acţiunile s-au derulat cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Ialomiţa, Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Ialomiţa şi Garda de Mediu Ialomiţa.

Reamintim că, în baza planului de acţiune ,,Sărbători de Iarnă în Siguranţă!”, aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, Poliţia Română acţionează, la nivel naţional, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, precum şi pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor prin verificarea legalităţii activităţilor comerciale desfăşurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Exemple: 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au verificat legalitatea deţinerii şi autenticitatea jucăriilor comercializate de o societate comercială de pe raza municipiului Slobozia.

În urma activităţilor derulate, poliţiştii au identificat jucării din pluş în valoare de 3.200 de lei care reproduc personaje din desene animate, pentru care agentul economic nu deţinea certificate de conformitate.

Jucăriile de pluş au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Totodată, poliţiştii au constatat că angajata societăţii în funcţia de vânzător nu a evidenţiat pe casa de marcat sau în alte documente legale 126 de lei, sumă obţinută din vânzarea de mărfuri, motiv pentru care unitatea economică a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar suma de bani nejustificată a fost confiscată.

* * *

În urma unui control efectuat în Piaţa Agroalimentară Urziceni, poliţiştii au depistat un bărbat de 37 de ani, din localitate, administrator al unei unităţi economice, care oferea spre vânzare 40 de pomi de Crăciun.

Poliţiştii au stabilit că cel în cauză nu poseda documente legale de provenienţă întocmite corespunzător, iar brazii nu erau crotaliaţi sau marcaţi cu ciocan silvic.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar pomii de Crăciun au fost ridicaţi în vederea confiscării.