comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Braconajul piscicol pe agenda poliţiştilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/10/2015 | Lege si Ordine

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au acţionat pe raza comunei Giurgeni pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu peşte, produse şi subproduse din peşte.

Pe parcursul derulării activităţilor, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare, la locuinţele a două persoane bănuite de deţinerea şi comercializarea fără documente legale a peştelui.

În urma percheziţiilor, la locuinţele celor două persoane, doi bărbaţi de 36 şi 38 de ani, au fost identificate aproximativ 41 de kg de peşte din speciile şalău, somn, mreană şi plătică.

Cantitatea de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi ulterior predată unei societăţi comerciale în vederea distrugerii.


Alţi doi bărbaţi de 45 şi 46 de ani, din judeţul Buzău, respectiv comuna Armăşeşti sunt cercetaţi de poliţişti pentru deţinerea neautorizată de unelte de pescuit comercial.

În fapt, cei doi bărbaţi au fost depistaţi în trafic în timp ce transportau în autoturismele pe care le conduceau două plase de tip setcă cu lungimea de 66 de metri, respectiv o unealtă de pescuit tip halău.

Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite.

IPJ Ialomița | foto arhivă