comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Braconaj piscicol – Polițiștii din Țăndărei au confiscat 148 kg de pește

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/12/2018 | Lege si Ordine

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva habitatelor piscicole naturale, a transportului şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor din peşte, poliţiştii ialomiţeni desfășoară periodic activităţi specifice pentru asigurarea respectării legalităţii în acest sector de activitate.

Scopul acestor activităţi este acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător.

Astfel, ieri, 18 decembrie, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au depistat un ialomițean de 51 de ani, în timp ce transporta, cu ajutorul unui autoturism, aproape 148 de kg de pește din specia fitofag, pentru care nu deținea documente de proveniență.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii de infracțiuni prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, întreaga cantitate de pește fiind ridicată în vederea confiscării.

 IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA. Foto Arhivă