comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Bărbat din Slobozia, înşelat cu 9.000 de lei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/01/2015 | Lege si Ordine

Un bărbat din municipiul Slobozia a fost înşelat cu 9.000 de lei de către persoane necunoscute.

Fapta a fost sesizată Poliţiei Municipiului Slobozia, ieri, 8 ianuarie, de către un bărbat de 80 de ani, din municipiul Slobozia.

Victima a relatat anchetatorilor că în ziua de 28 decembrie 2014, în timp ce se afla pe raza localităţii de domiciliu, a fost abordat de doi bărbaţi, care i-au propus să-i vândă bijuterii pe care i le-au prezentat ca fiind aur, oferindu-i un preţ cu mult mai mic decât preţul pieţii.

Bătrânul a fost de acord şi a oferit persoanelor necunoscute 9.000 de lei, primind în schimb bijuteriile.

După aproximativ 5 zile, partea vătămată a mers la o casă de amanet de pe raza municipiului Slobozia, unde i s-a comunicat faptul că bijuteriile nu sunt din aur, ci dintr-un metal de culoare galbenă.

Potrivit descrierii victimei, persoanele bănuite au aproximativ 38 – 40 de ani, cu înălţimea de circa 1,75 – 1,80 m, ten închis, tunşi scurt.

bani bijuteriiCercetările sunt continuate de poliţiştii de investigaţii criminale pentru identificarea persoanelor bănuite şi recuperarea prejudiciului cauzat.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă drept garanţie obiecte sau bani de a căror valoare nu sunt siguri.

În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează. Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare.