comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Autoturisme rămase înzăpezite

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/12/2018 | Infotrafic

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice nevaforabile, care au condus la depunerea de polei sau zăpadă, în zona de nord-vest a județului s-au înregistrat câteva situații ce au necesitat intervenția autorităților pentru soluționare.

In jurul orei 11.30 a fost înregistrat primul apel, când trei autoturisme, o ambulanța și o duba au ramas inzapezite pe DJ 101B, intre localitatile Movilita și Dridu, traficul fiind blocat și formându-se coloana de mașini în zona. La fața locului s-a deplasat autofreza de la ISU Ialomița și un utilaj greu (buldoexcavator)de la Movilita, rezolvand-se problemele aparute acolo.
Situații similare s-au înregistrat și pe DJ101 Movilita – Roșiori, pe DN1D la Jilavele, precum și pe DJ 101B Fierbinți – Maia. În doua situații izolate (câte un autoturism rămas blocat în zonele Radulesti și Grindu), persoanele s-au autoevacuat.
În toate cazurile au intervenit forte de la autoritățile locale, județene și naționale și problemele au fost rezolvate.

In continuare, evoluția situației din teren este atent monitorizata de Centrul Operational din cadrul ISU Ialomița, in cooperare cu celelalte structuri din cadrul CJSU Ialomita, pentru optimizarea misiunilor de raspuns.

NU UITAȚI!

Pentru siguranţa dumneavoastră, evitați pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar, dacă deplasarea este absolut necesară, să va informați, în prealabil, dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-va că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Urmariti la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor centrale şi locale.

 ISU Ialomița – INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ “BARBU CATARGIU” AL JUDEŢULUI IALOMIŢA

foto arhivă

Mai multe articole de la obiectiv.net: