comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Au vrut să vândă sturion și icre negre chiar comisarilor Gărzii de Mediu

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/07/2017 | Lege si Ordine

În perioada 9-14 iulie, comisarii GNM împreună cu reprezentanţii Serviciului de Poliţie Delta Dunării, având în dotare 2 ambarcaţiuni şi 3 autospeciale, au întreprins un control pe fluviul Dunărea, de la Hârşova la Giurgeni și Braţul Borcea de la Stelnica până la Gura Călmăţui.

Acţiunea a avut ca scop prevenirea și combaterea braconajului piscicol şi a exploatării de agregate minerale pe cursul fluviului Dunărea.

Pe traseul Hârşova – Giurgeni echipele de control au avut surpriza să primească din partea unui grup de persoane oferta de a cumpăra o importantă cantitate de peşte (sturioni) precum și icre aparținând acestor specii, gata ambalate în borcane de sticlă de aproximativ 300 de grame fiecare.

Tot în flagrant au fost surprinsă o persoană ce pescuia ilegal cu aparat de pescuit electric, având asupra sa toată aparatura necesară. Din cauza refuzului de a se legitima precum şi a unei atitudini agresive față de echipa de control, acesta a fost încătuşat.

În urma acestei acţiuni s-au constatat 5 infracţiuni (pentru care au fost întocmite deja actele premergătoare începerii urmăririi penale), au fost aplicate 10 amenzi contravenţionale si au fost reţinute în vederea confiscării aproximativ 2000 metri de plasa monofilament şi alte unelte de braconaj, 2 ambarcaţiuni tip Lotca, 1 motor Yamaha, 1 autoturism marca Ford Fiesta precum şi o importantă cantitate de peşte şi icre negre ce au fost predate în vederea valorificării.

Comisariatul General al Gărzii de Mediu avertizează că astfel de acţiuni de verificare şi control vor continua şi în perioada imediat următoare, în dorinţa de a descuraja şi combate braconajul piscicol din Delta Dunării şi de pe fluviul Dunărea.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️