comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Au început lucrările de modernizare a Drumului Județean 203 F (Iazu – Valea Ciorii)

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/01/2020 | Locale Ialomita

25 de kilometri din DJ 203 F vor fi modernizați începând de joi, 23 ianuarie. Modernizarea Drumului Județean 203 F, de la Grivița – Smirna – Scânteia și până la Valea Ciorii, era imperios necesară.  Drumul arată ca după bombardament, „craterele” din asfalt făcându-l aproape impracticabil.

Joi, la Primăria Valea Ciorii, reprezentanții Consiliului Județean Ialomița s-au întâlnit cu beneficiarii acestui proiect, primarii din localitățile Scânteia și Valea Ciorii, reprezentanții constructorului, SC Drumuri și Poduri SA Ialomița, ai proiectantului, avizatorului, pentru predarea amplasamentului și emiterea ordinului de începere a lucrărilor pentru obiectivul de investiții, pe tronsonul II Iazu  (DN21) – Scânteia – Valea Ciorii (DN21A).

Victor Moraru
Victor Moraru

„Proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean Ialomița cu mulți ani în urmă, este un proiect mult așteptat de către cetățenii din zonă, pentru că, ați văzut și dumneavoastră, drumul este aproape impracticabil. De-a lungul timpului s-au realizat doar lucrări de întreținere, de plombare, pentru că nu au existat fonduri suficiente să poată fi modernizat. Contractul de finanțare pentru modernizarea acestui drum a fost semnat în 2017, iar procedura de achiziție publică a durat opt luni, din februarie până în decembrie 2019. Astăzi suntem la predarea amplasamentului pentru începerea lucrărilor”, a declarat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Deocamdată s-au început lucrările pe Lotul II – Iazu  (DN21) – Scânteia – Valea Ciorii (DN21A), lucrări care vor trebui finalizate în 12 luni, urmând ca pentru Lotul I – DN 2C (Grivița) – Smirna – Iazu – Scânteia – Valea Ciorii – DN21A să fie semnat contractul în aproximativ 10 zile și să înceapă lucrările și acolo. Proiectul este finanțat prin PNDL, contribuția CJ fiind de 1,8 milioane lei.

Valoarea acestui contract, pe toată lungimea de drum, este de 48.427.014 lei, pentru tronsonul II valoarea fiind de 19.386.816 lei, fără TVA.

Ionescu Stefan
Ionescu Stefan

„Așteptăm de mult acest lucru, iar acum se va realiza în sfârșit cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița, al domnului președinte Victor Moraru, care și-a dat silința ca aceste drumuri să fie modernizate”, a declarat primarul comunei Valea Ciorii, Ionescu Ștefan.

De asemenea, primarul comunei Scânteia, Ilie Georgeta, spunea că pe un sector de patru kilometri între Iazu și Scânteia a fost făcută o reabilitare prin anul 2012, însă necesitatea modernizării întregului tronson era extrem de necesară, oamenii fiind foarte nemulțumiți că nu pot circula cu mașinile în condiții decente.

Totodată, aceasta a cerut sprijin Consiliului Județean pentru „a avea în vedere și un alt tronson de drum județean, care leagă Gheorghe Lazăr de Scânteia și Drumul Național”.

La ora actuală, Consiliul Județean Ialomița are încheiate contracte de finanțare pentru 230 de kilometri de drum, din totalul celor 507 kilometri pe care îi are în administrare.

„Este un efort făcut de echipa Consiliului Județean Ialomița, împreună cu domnii vicepreședinți Ionel Gae și Cătălin Grigore, colegii mei, directorii din instituție, dar și de ceilalți care nu sunt directori, dar care contribuie zilnic la aceste rezultate. Sigur că mai avem mult până vom reuși să creștem gradul de satisfacție al cetățenilor, pentru că s-a așteptat foarte, foarte mult. Prin proiectele pe care noi le-am inițiat în urmă cu doi, trei, patru ani, aceste drumuri vor fi modernizate, nu se toarnă doar un covor de asfalt peste ce este la acest moment, ci se umblă la structura de bază a drumului, ceea ce înseamnă că vor fi modernizate și vor putea să suporte capacități de transport mult mai mari față de cum au fost proiectate în urmă cu 30 – 40 de ani. Avem o garanție de 10 ani la aceste lucrări. (…) Noi nu impunem o soluție tehnică, noi cerem o garanție (…)”, a adăugat Victor Moraru.