comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Atenție! Trichină la mistreți!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/02/2015 | Locale Ialomita

În perioada 30.01 – 01.02.2015 au fost organizate, pe teritoriul județului Ialomița, trei partide de vânătoare la mistreți, în urma cărora au fost vânați opt mistreți. S-au prelevat probe de la toți mistreții și au fost expediate la LSVSA Ialomița în vederea efectuării examenelor de laborator obligatorii în direcția Trichinelozei și a Pestei Porcine Clasice.

În urma examenului trichineloscopic, doi dintre mistreții vânați au rezultat pozitiv, și anume unul de pe fondul cinegetic 36 Bărcănești, unde au fost împușcați patru mistreți și unul de pe fondul cinegetic 7 Ciunga, unde au fost împușcați doi mistreți.

mistretiPersoanele care au participat la vânătoare pe fondul cinegetic 7 Ciunga au consumat organele și limba înainte de primirea rezultatului de laborator, drept pentru care responsabilul de vânătoare a fost sancționat contravențional cu amendă de 600 lei, de către medicul veterinar oficial de la DSVSA Ialomița. Toți cei care au consumat organele și limba au fost atenționați să se prezinte, de urgență, la medicul de familie și de asemenea a fost informată și Direcția de Sănătate Publică Ialomița pentru a fi luați în evidență.

Carcasele celor doi mistreți pozitivi la trichineloză au fost denaturate în prezența medicilor veterinari oficiali responsabili pe cele două fonduri cinegetice și au fost expediate la o unitate de ecarisare în vederea incinerării.