comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Atenție la viteză! Polițiștii au aplicat 199 de sancțiuni contravenționale, în ultimele 24 de ore

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/06/2019 | Locale Ialomita

Peste 190 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii ialomițeni în primele 24 de ore de la debutul campaniei naționale pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Poliţiştii au urmărit, în primul rând, combaterea excesului de viteză, prin folosirea echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 199 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 65.000 de lei, din care 84 sancțiuni conform O.U.G. 195/2002 R pentru nerespectarea vitezei de deplasare.

În trafic, poliţiştii rutieri au constatat 3 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. În cazul a 10 de conducători auto s-a reținut permisul de conducere, pentru abaterile constatate, fiind retrase și 5 de certificate de înmatriculare.

Acțiunea de prevenire a accidentelor rutiere continuă și în zilele următoare. Polițiștii ialomițeni se vor afla în trafic pentru depistarea celor care depășesc viteza legală.

Poliţiștii atrag atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere.

Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare! Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!

Discuţiile intense în timpul conducerii autovehiculului, vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia în momente vitale.

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA