Ziarul Obiectiv Ialomita > Infotrafic > Ialomița: Atenție cum conduceți! Poliția rutieră este cu ochii pe voi! https://wp.me/p49Kdo-9xG

Ialomița: Atenție cum conduceți! Poliția rutieră este cu ochii pe voi!

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, în perioada 12 – 14 mai a.c., se va acționa în baza unui plan național al Poliției Române, polițiștii urmând a desfășura activități zilnic pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere.

În intervalul menționat se vor organiza acțiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, fiind folosite efective din structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigare a criminalității economice, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, respectiv intervenții și acțiuni speciale, din cadrul inspectoratului.

Cu această ocazie, astăzi, 12 mai a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică au organizat și desfășurat o acţiune pe raza municipiului Slobozia, pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Activitățile derulate au constat în acţiuni de control şi disciplinizare a traficului rutier urmărindu-se prevenirea accidentelor rutiere, verificarea modului în care sunt respectate normele privind circulaţia rutieră, legalitatea efectuării activităţilor de transport rutier de marfă şi persoane, legalitatea deţinerii şi folosirii în circulaţia rutieră a autovehiculelor înmatriculate în alte state, dar şi modul de circulaţie a biciliştilor, mopediştilor şi pietonilor.

Totodată, acţiunile desfăşurate au urmărit şi respectarea regimului legal de viteză, portul centurii de siguranţă, conştientizarea participanţilor la trafic privind importanţa respectării normelor Codului Rutier.