comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Arestați preventiv pentru infracţiuni de înşelăciune şi fraudă informatică, fals intelectual, uz de fals, spălare de bani…

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/01/2017 | Lege si Ordine

În desfăşurarea cercetărilor efectuate în cauza penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa având ca obiect infracţiuni de înşelăciune şi fraudă informatică, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare a banilor şi divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, în data de 25.01.2017 prin intermediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au fost efectuate 7 percheziţii la domiciliile şi sediile unor persoane fizice şi juridice din judeţele Ialomiţa şi Constanţa.

In vederea documentării activităţii infracţionale, administrării probatoriului şi recuperării prejudiciilor, în urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate înscrisuri, calculatoare şi sume de bani.

Din datele existente în cauză rezultă că în perioada 2010 – 2014, un medic de familie, asistenţi medicali şi farmacişti au emis, respectiv completat în fals mai multe mii de reţete pentru medicamente compensate care au fost decontate de Casa Judeţeană de Sănătate Ialomiţa, prejudiciul corespunzător celor 4508 reţete expertizate pană în prezent fiind de 666.897,99 lei.

În cursul zilei de astăzi, 26.01.2017, Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a înaintat propunerea de arestare preventivă faţă de un număr de 6 inculpaţi – (n.r.  Lăcureanu Carmen, Pandrea Mariana, Sorescu Pandrea Cristian, Iordache Daniela, Rusu Verginia, Iacob Mihaela Elena), propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Ialomiţa.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PT Ialomița

Mai multe despre subiect:

Ialomița: Percheziții la cabinete medicale și farmacii. Mai multe persoane au fost reținute.