comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița are mii de potențiale victime ale infractorilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/09/2015 | Lege si Ordine

Județul Ialomița, ca de altfel multe alte județe din țară, are zone izolate unde locuiesc sute de persoane care pot deveni victime ale infractorilor.

În risc victimal se află, în principal bătrânii, însă, în atenție sunt și copiii, femeile, persoanele cu handicap, persoanele care dețin valori la domiciliu, dar și alte categorii.

Pentru a avea o situație cât mai clară, reprezentanții poliției au întocmit un raport cu privire la persoanele aflate în risc de a deveni victime, prezentat în ședința Colegiului Prefectural.

Astfel, potrivit raportului, au fost identificați 2.126 bătrâni, 1.296 femei, 290 de copii, 244 de persoane cu handicap, 378 de persoane lipsite de apărare ori cu capacitate de apărare redusă, 712 persoane care locuiesc în zone izolate, 565 de persoane care dețin la domiciliu valori, 127 de persoane care folosesc la activitățile gospodărești zilieri veniți din alte localități, 750 de persoane care manipulează valori monetare – persoane care dețin societăți comerciale sau afaceri de familie.

Având în vedere faptul că bătrânii reprezintă grupul cu cel mai ridicat grad de victimizare, acestora li s-a acordat o atenție sporită, pentru protejarea lor fiind efectuate mai multe activități.

Polițiștii de ordine publică au desfășurat mai multe activități informative cu caracter preventiv atât în mediul urban cât și în mediul rural, situații în care au fost identificate persoane vârstnice care locuiesc singure și în zone izolate, cărora le-au fost aduse la cunoștință cauzele victimizatoare, atât în ceea ce privește înșelăciunile săvârșite prin metoda „accidentul”, metoda „câștigătorului la unele concursuri”, cât și modalități de autoprotecție împotriva infracțiunilor contra patromoniului și pentru evitarea suportării consecințelor unor evenimente rutiere.