Ialomița: Aproximativ 900 de copii vor primi rechizite școlare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Asociaţia ERUDIT va oferi vineri, 20 septembrie a.c., începând cu ora 9.30, rechizite şcolare copiilor din judeţul Ialomiţa – localitățile Buești, Albeşti, Marsilieni, iar de la ora 10.00, voluntarii asociaţiei vor fi prezenţi în Gheorghe Lazăr şi Ograda.

Mergem la scoalaAproximativ 900 de copii din şcolile şi grădiniţele ialomiţene vor primi câte un pachet cu rechizite la început de an şcolar.

Campania “Mergem la şcoală!” a Asociaţiei ERUDIT se desfăşoară în perioada 01 – 20 septembrie 2013, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al judeţului Ialomiţa. În cadrul ei, cu ajutorul celor care au dorit să susţină educaţia în mediul rural, am putut colecta fondurile necesare achiziţionării rechizitelor şcolare care vor fi donate vineri. Împreună facilităm accesul la educaţie!

Potrivit statisticilor, situaţia materială precară a familiilor din sate reprezintă principala cauză a abandonului şcolar.

Înfiinţată în ianuarie 2013, Asociaţia ERUDIT are ca obiective facilitarea accesului la educaţie a copiilor din mediul rural şi susţinerea acestora cu rechizite si materiale didactice oferite şcolilor. Mai multe informaţii referitoare la activitatea asociaţiei se află pe pagina de facebook https://www.facebook.com/pages/Asociatia-Erudit/ şi pe site-ul www.asociatiaerudit.ro .