comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Ansamblul „Mugurelul” i-a cucerit pe francezi!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
20/11/2013 | Locale Ialomita


Timp de două săptămâni, ansamblul folcloric “Mugurelul” al comunei Reviga a fost plecat în Franţa pentru a încânta publicul din regiunea Bretania.

ansamblul mugurelul reviga

Tinerii dansatori, împreună cu coregraful Andrei Frâncu, dar şi cu primarul comunei Reviga, Niculae Began, i-au cucerit din nou pe iubitorii de muzică și dansuri populare.

Ialomiţenii şi-au făcut debutul pe 18 octombrie la Hermitage şi au încheiat pe 26 octombrie la Châtillon en Vendelais. Pe lângă faptul că au cucerit publicul francez s-au lăsat şi ei cuceriţi de oamenii de acolo, mai ales că au fost cazaţi de aceştia.

Datorită primarului Niculae Began şi a coregrafului Andrei Frâncu, ansamblul nu numai că rezistă, dar înfloreşte pe zi ce trece. Graţie muncii lor, Alexandra Cucu, Angelica Frâncu, Andrei Radu, Anca Başturea, Georgiana Sudriu dar şi mulţi alţii s-au putut bucura de două săptămâni de vis.

Ultima dată când ansamblul a fost în Franţa se întâmpla în anul 2007, dar mulţi dintre cei care fac parte acum din ansamblu atunci erau mai mult ca sigur în clasele primare. Pe lângă spectacole, românii s-au plimbat şi au vizitat diverse obiective de interes. De exemplu, miercuri, 23 octombrie, au vizitat instalaţiile de la Meslay, primăria, şcoala, staţia de epurare a apei. O zi mai târziu, au mers la hipodrom, iar seara au susţinut un program folcloric de neuitat.

“Ansamblul “Mugurelul” fost creat în 1980. Nina, soţia mea, şi cu mine, am fost primii dansatori. Foarte repede, grupul a fost construit. În 1982, am participat la primul nostru concurs internaţional în apropiere de Perpignan. În 1984, la Dijon, am participat la un festival cu 33 de ţări concurente. Am câştigat primul loc. M-am oprit când am obținut funcţia de primar, dar m-am ocupat în continuare de grup”, spunea primarul comunei Reviga, Nicolae Began.

Vivre Reviga! Vivre Mugurelul!