comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Amenzi de 104.000 lei aplicate în acest weekend de Poliția Rutieră

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/02/2016 | Lege si Ordine

În acest sfârşit de săptămână, 12 – 14 februarie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 358 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 8 certificate de înmatriculare retrase şi 22 permise de conducere reţinute în vederea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice au fost sancţionaţi 159 conducători auto, 40 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, diferenţa fiind aplicată pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare. Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 104.000 lei.

Infracţiuni la regimul rutier        

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 53 de ani, care emanau halenă alcoolică, au fost depistaţi în timp ce se aflau la volanul unor autoturisme, în trafic.

Cei în cauză au fost testaţi cu aparatul etilotest Drager rezultând valorile de 0,47, 0,56 şi 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior  fiind transportaţi la cele

mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiilor.

Totodată, din verificările efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că unul dintre aceştia, un tânăr de 25 de ani, din comuna Sălcioara, avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.                                            * * *

Poliţiştii rutieri au depistat un bărbat de 28 de ani, din municipiul Urziceni, în timp ce conducea un autoturism, deşi avea dreptul de a conduce suspendat.

* * * 

Un alt conducător auto, un bărbat de 32 de ani, din localitatea Ţăndărei, a fost depistat de către poliţiştii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Slobozia, fără ca acesta să fie înmatriculat sau înregistrat.

Poliţiştii au întocmit în toate cazurile prezentate dosare penale.