comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Alte contracte de finanțare semnate pentru proiecte de dezvoltare în localitățile Movilița, Adâncata, Ciocârlia și Giurgeni

Patru noi contracte finanțate de Consiliul Județean, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița, au fost semnate vineri, 17 iulie, de președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru.

Img 1457

Aceste finanțări nerambursabile vin în sprijinul Unităților Administrativ-Teritoriale care depun proiecte de dezvoltare  la Asociație, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală.

După ce la începutul săptămânii au fost semnate alte contracte de finanțare, în valoare totală de peste 1,7 milioane de lei, vineri a venit rândul localităților Movilița, Adâncata, Giurgeni și Ciocârlia, pentru proiecte în valoare de peste 1,5 milioane de lei.

UAT Movilița a depus un proiect care vizează modernizarea iluminatului public în comună, în valoare totală de 505.750 lei, din care contribuția ADI Ialomița este de 200.000 lei. Durata proiectului este de 12 luni. Se are în vedere înlocuirea a 500 de corpuri de iluminat cu altele de tip LED, beneficiari fiind cei 2.600 de locuitori ai comunei.

UAT Adâncata are un proiect pentru amenajarea unui loc de joacă în satul Patru Frați, valoarea totală a proiectului fiind de 260.284 lei, din care 200.000 lei de la ADI Ialomița, restul fiind contribuție proprie din bugetul localității. Durata proiectului este de 5 luni.

Terenul de joacă va ocupa o suprafață de 570 mp, cu o structură de 3 cm strat tartan și 20 cm strat de fundație, beneficiari fiind cei 109 copii din localitate. Terenul va fi dotat cu tobogane, leagăne, balansoare, figurine pe arc, carusel, băncuțe, coșuri de gunoi, echipamente fitness și zonă verde cu flori.

UAT Giurgeni a solicitat sprijin financiar pentru înființarea unei baze sportive, de tip stadion comunal, valoarea totală a proiectului fiind de 462.966 lei, din care 200.000 lei este contribuția ADI Ialomița. Durata proiectului este de 12 luni.

Astfel, se vor moderniza vestiarele, tribunele existente, se vor împrejmui tribunele și vor fi racordate la utilități (apă, canalizare, rețeaua electrică). Beneficiari sunt cei 1.370 de locuitori ai comunei.

UAT Ciocârlia are în plan amenajarea unui teren multifuncțional. Valoarea totală a contractului este de 297.267 lei, contribuția ADI fiind de 200.000 lei. Durata proiectului este de 12 luni.

Terenul de sport va avea o suprafață de 945 mp și va fi realizat din placă betonată (35 mx27m), gazon sintetic, 2 porți de fotbal, gard perimetral cu plasă metalică, instalație de iluminat nocturn cu 6 reflectoare și rigole prefabricate.

Victor Moraru
Victor Moraru

„Pentru anul 2020 au fost semnate 34 de proiecte, cu o valoare totală de 13.830.913 lei. Mai sunt în evaluare alte șapte proiecte, pe care sperăm să le semnăm în săptămânile care urmează. Cred că în maxim două săptămâni vom semna toate contractele cu Unitățile Administrativ-Teritoriale care au depus proiecte până la acest moment. Am avut la începutul anului un buget alocat de 5 milioane de lei, buget care a fost suplimentat datorită cererilor domnilor primari. Am încercat să alocăm bani pentru toate proiectele depuse. Au fost solicitate 42 de proiecte, din care un singur proiect a fost respins, iar celelalte proiecte sperăm să fie aprobate. Valoarea totală a finanțărilor și cofinanțărilor, în cei trei ani de când funcționează Asociația, este de 33.814.15 lei, din care UAT 15.606.950 lei, iar de către C.J. 18.207.214 lei. Încă o dată spun, și nu numai eu, ci și domnii primari, că această asociație a evoluat foarte bine și a reușit să finanțeze multe dintre proiectele pe care autoritățile publice locale nu ar fi reușit să le finanțeze, este o asociație de succes, iar succesul se datorează echipei de la ADI, echipei de la C.J., dar în primul rând echipei de colegi primari din județ care validează de fiecare dată ceea ce ne propunem să facem cu această Asociație. Felicit domnii primari pentru inițiativa de a depune aceste proiecte. Sunt convins că sunt proiecte necesare în localitățile dumneavoastră. Asociația și C.J. a reușit să ajungă aproape în toate localitățile acestui județ, prin această Asociație, și prin proiectele pe care dumneavoastră le-ați depus. Felicitări și mult succces”, a declarat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Mai multe articole de la obiectiv.net: