comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Activități desfășurate de polițiști în acest sfârșit de săptămână

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/01/2018 | Lege si Ordine

Pentru siguranţa cetăţenilor, aproape 400 de poliţişti au acționat în perioada 19 – 21 ianuarie a.c., pe raza întregului județ, în sistem integrat, alături de celelalte structuri teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Au fost organizate aproximativ 200 de patrule și s-a acționat, pentru prevenirea accidentelor rutiere, cu 3 aparate radar.

În acest interval de timp, polițiștii au intervenit la 75 de evenimente, dintre care 65 au fost sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților, au fost constatate 33 infracţiuni, fiind prinse în flagrant delict 3 persoane bănuite.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 542 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare depășește 140.000 de lei.

Totodată, în urma acțiunilor pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere, au fost reținute 19 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Reamintim tuturor cetățenilor că Poliția acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității, fiind pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Exemplificăm:

Poliţiştii au depistat în trafic doi tineri de 19, respectiv 28 de ani, din Fetești și Coșereni, care conduceau autoturisme pe raza localităților de domiciliu, fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

***

Polițiștii au depistat un bărbat de 50 de ani, din Drăgoești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși anterior consumase băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest Drager a rezultat valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

***
Un tânăr de 22 de ani, din comuna Manasia, este cercetat de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de portul fără drept de obiecte periculoase, după ce a fost depistat în timp ce avea asupra sa un cuţit în incinta unei societăți comerciale.

Cuţitul pe care bărbatul îl purta asupra sa a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor de către poliţişti.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA