comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acţiuni preventive ale poliţiştilor ialomiţeni pe raza întregului judeţ

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/02/2015 | Lege si Ordine

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor, poliţişti din toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa au fost angrenaţi în perioada 30 ianuarie – 01 februarie, în executarea unei serii de acţiuni în sistem integrat şi controale în locurile şi zonele de interes operativ din judeţ.

Cu această ocazie, poliţiştii au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru a identifica autorii de fapte penale, contravenţionale ori de altă natură, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică. La acţiuni au participat atât jandarmi ialomiţeni, cât şi poliţişti locali.

De asemenea, pe timpul desfăşurării acţiunilor specifice pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, s-a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale.

Astfel, au fost aplicate 145 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare depăşeşte suma de 27.000 lei. Pentru neregulile constatate, faţă de doi conducători auto s-a luat măsura suspendării dreptului de conduce autovehicule pentru o perioadă determinată.

Persoanele depistate şi care nu şi-au putut justifica prezenţa în diferite locaţii au fost conduse la sediul poliţiei, unde au fost fotografiate, amprentate şi introduse în bazele de date ale poliţiei.

Exemplificăm:

 

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase cercetează un bărbat de 61 de ani, din municipiul Slobozia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

 

 

 

 

Cel în cauză a fost depistat de poliţişti deţinând fără drept o armă de vânătoare cu alice şi muniţia aferentă acesteia, însă valabilitatea permisului de port armă era expirată.

 

Arma şi cartuşele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal.

 


 

Un alt bărbat de 52 de ani, din municipiul Slobozia a fost sancţionat contravenţional de către poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cu amendă în valoare de 5.001 lei, întrucât în calitate de deţinător legal de armă, nu a luat măsura păstrării şi asigurării securităţii armelor şi muniţiilor la domiciliul său.

 

Totodată, poliţiştii au luat măsura complementară de anulare a dreptului de deţinere, port şi folosire a armei letale supuse autorizării.

 


 

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat în cursul zilei de 30 ianuarie, o verificare la o societate comercială de pe raza municipiului Slobozia.

 

Pe parcursul derulării activităţilor, poliţiştii au constatat faptul că reprezentanţii unităţii economice cu profil de activitate alimentaţie publică, nu ar fi putut justifica cu documente provenienţa unor mărfuri în valoare de aproximativ 2.800 de lei.

 

A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 20.000 de lei, iar mărfurile (băuturi alcoolice, produse alimentare, legume şi fructe) deţinute fără documente de provenienţă au fot ridicate în vederea confiscării.