livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Ialomița: Acțiuni poliție, filtre rutiere

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița desfășoară permanent acțiuni pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, ieri, pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, au fost legitimate 122 de persoane, iar în urma filtrelor rutiere instituite, poliţiştii au controlat aproape 100 de autovehicule.

Pe timpul desfăşurării acţiunilor pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi investigarea fraudelor, s-a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale.

Pentru neregulie constatate, poliţiştii au aplicat 84 de sancțiuni contravenționale, dintre care 77 ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 5 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, restul amenzilor fiind aplicate pentru alte abateri de la prevederile legale.

Valoarea sancţiunilor este de aproape 27.000 de lei.

Totodată, pentru neregulile constatate, 4 permise de conducere au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Din constatările polițiștilor:

Un ialomițean de 57 de ani, din localitatea Scânteia, a fost depistat de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, deși a

consumat anterior băuturi alcoolice.

Cel în cauză a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la cea mai apropiată unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

* * *

Un alt conducător auto, un bărbat de 28 de ani, din Adâncata, a fost depistat de către polițiștii rutieri în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe drumurile publice.

* * *

Polițiștii rutieri au depistat o femeie de 37 de ani, din județul Prahova, care conducea un autoturism pe drumurile publice, deși avea acest drept suspendat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal.