comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiuni poliție – braconaj piscicol

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/03/2018 | Lege si Ordine

Ieri, 28 martie a.c, polițiștii ialomițeni au acționat pe raza de competență pentru prevenirea si combaterea faptelor de braconaj piscicol, îndreptate împotriva habitatelor piscicole, a colectării, transportului şi comercializării ilegale a produselor rezultate din activităţile ilegale de pescuit.

Scopul acţiunilor a fost acela de apărare a patrimoniului piscicol şi a integrităţii acestuia, combaterea faptelor ilegale asociate cu pescuitul ilegal, circulaţia, colectarea, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţă corecte, atât prin eliminarea produselor de provenienţă ilicită cât şi protejarea mediului înconjurător.

Astfel, pe timpul desfășurării activităților specifice, polițiștii au depistat doi bărbați de 31 și 38 de ani, ambii din comuna Făcăeni, în timp ce transportau cu ajutorul unui atelaj hipo șase unelte de pescuit comercial, un motor de barcă, dar și pește din speciile cegă, plătică și mreană, fără a respecta prevederile legale în vigoare.

Un bărbat de 40 de ani, din comuna Gura Ialomiței, a fost depistat de către polițiști în timp ce încerca să comercializeze pește din specia caras, fără a respecta prevederile legale.

Totodată, pe timpul desfășurării activităților specifice, alți doi bărbați de 55, respectiv 60 de ani, ambii din județul Constanța, a fost depistați de către polițiști în timp ce transportau, fără a deține documente legale de proveniență, pește din speciile crap și plătică.

De asemenea, asupra unui bărbat de 66 de ani, din comuna Balaciu, a fost găsită o unealtă de pescuit comercial tip halău.

În toate cazurile, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de deținere, transport, sau comercializarea peștelui fără documente legale, prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura. Atât cantitățile de pește identificate, cât și uneltele de pescuit, au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţiştii acţionează periodic în vederea apărării patrimoniului piscicol şi combaterii faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA