livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Ialomița: Acțiuni poliție

Pe raza judeţului Ialomiţa, peste 100 de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi intervenţie rapidă au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor.

Din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, au fost intensificate, pentru perioada 12 – 14 mai 2017, acţiunile menite să menţină un climat de siguranță publică, să combată faptele ilegale şi să salveze vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie.

La data de 12 mai a.c., pe raza judeţului Ialomiţa, peste 100 de poliţişti de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi intervenţie rapidă au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor.

Poliţiştii de ordine publică au desfășurat controale şi acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit, de regulă, în zona discotecilor, barurilor, night club-urilor şi a altor localuri de alimentaţie publică.

Poliţiştii rutieri s-au aflat în trafic, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea traficului rutier pe drumurile naţionale şi judeţene, în funcţie de creşterea valorilor de trafic.

În urma controalelor rutiere, au fost constatate trei infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Pe linia de arme, explozivi și substanțe periculoase, poliţiştii au desfăşurat  acțiuni atât pe linie de arme/braconaj cât și pe linie de substanțe periculoase.

Poliţiştii de investigaţii criminale au desfăşurat verificări pe linie de arest la domiciliu, nefiind constatate încălcări ale obligațiilor.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat acțiuni și controale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor infracțiuni de natură economico-financiară, înregistrând 3 de dosare penale, în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea a 3 infracțiuni (la Codul Vamal). În aceste dosare sunt cercetate trei de persoane.

Au fost aplicate 73 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 29 la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 2 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, 5 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, 2 la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, restul fiind aplicate pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

De asemenea, au fost aplicate 225 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. nr. 195/2002 (26 pentru viteză și 58 pietonilor). Au fost reținute şi 11 permise de conducere, dintre care 4 pentru viteză și restul pentru alte abateri, precum și 9 certificate de înmatriculare retrase.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale se ridică la 65.535 de lei.

Au fost indisponibilizaţi 64 litri alcool şi 540 de țigarete în valoare de aproximativ 600 de lei.

Suntem la datorie! Dacă aveți nevoie de ajutor sau sunteți martorii unei fapte antisociale, anunțați cel mai apropiat polițist sau sunați la numărul 112!