comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiuni poliție

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/01/2018 | Locale Ialomita

Pentru siguranţa cetăţenilor, peste 100 de poliţişti au acționat, în ultimele 24 de ore, pe raza întregului județ, în sistem integrat, alături de celelalte structuri teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Au fost organizate peste 60 de patrule și s-a acționat, pentru prevenirea accidentelor rutiere, cu 2 aparate radar.

În acest interval de timp, polițiștii au intervenit la 32 de evenimente, dintre care 31 au fost sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților, au fost constatate 12 infracţiuni, fiind prinse în flagrant delict 3 persoane bănuite.

De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 233 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la aproape 62.000 de lei.

În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere, au fost reținute 2 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Reamintim tuturor cetățenilor că Poliția acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității, fiind pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

Siguranţa participanţilor la trafic, prioritate a poliţiştilor ialomiţeni

În cursul zilei de 02 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au continuat acţiunile desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, peste 200 de persoane au fost legitimate şi 218 de autovehicule controlate.

Încălcările normelor rutiere au fost sancţionate de către poliţiştii rutieri astfel: 99 de sancţiuni contravenţionale aplicate, un permis de conducere fiind reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 30.000 lei.

Infracțiuni la regimul rutier contatate în cursul zilei de 02 ianuarie a.c..

Polițiștii au depistat în trafic doi ialomițeni de 20 și 23 de ani, în timp ce se aflau la volanele unor autoturisme, deși anterior consumaseră băuturi alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest Drager au rezultat valorile de 0,59 și 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportați la cele mai apropiate unități spitalicești în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiilor.

Polițiștii au întocmite dosare penale în ambele cazuri.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitaţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte cu închisoarea conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

Un bărbat de 50 de ani, din municipiul Slobozia a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

Și în acest caz polițiștii au întocmit dosar penal.

Pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA