comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Acțiuni pentru protejarea fondului piscicol

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/05/2016 | Lege si Ordine

În primele 4 luni ale anului, pentru prevenirea și combaterea faptelor de braconaj piscicol, polițiștii au desfășurat peste 60 de acțiuni și 80 de controale. În urma activităților, au fost indisponibilizate aproximativ 630 de kg de pește și peste 50 de plase de pescuit.

În primele 4 luni ale anului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomiţa a continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu produse piscicole.

Polițiștii au desfășurat 66 de acțiuni în domeniul piscicol și 89 de controale, dintre 14 în apele continentale (Braţul Borcea, râurile Ialomiţa şi Sărata, lacuri şi bălţi de pe raza judeţului) și 5 în amenajări piscicole şi asociaţii de profil.

Au fost verificate 19 obiective, dintre care 11 societăţi comerciale, 5 amenajări piscicole şi asociaţii de profil, fiind controlate 425 de mijloace de transport (vehicule şi ambarcaţiuni).

În urma acțiunilor, polițiștii au descoperit 49 de infracțiuni, în cazul a 37 dintre acestea, sesizarea fiind făcută din oficiu.

De asemenea, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea normelor  O.U.G. nr. 23 din 2008 privind pescuitul şi acvacultura, în valoare de 19.500 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost confiscate sau ridicate în vederea confiscării sau a stabilirii provenienței 629,18 de kg. de pește, 2,4 de kg. de icre, 39 de plase monofilament, 11 de plase de pescuit din fir textil şi 2 ambarcaţiuni.

Reamintim cetăţenilor că în această perioadă a anului (10 aprilie – 8 iunie) sunt instituite măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte, în habitate piscicole natural.